2014. április 15., kedd

Citromkrémes piskóta

Alig tudtam megmenteni egy szeletet a fényképhez.
Citrom krém:
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 15-20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg margarin



A pudingport csomómentesre kikeverjük egy kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot a citromlevét és a citrom héját, felöntjük tejjel és folyamatos kevergetés közben addig főzzük amíg be nem sűrűsödik
megvárjuk amíg langyosra hűl és hozzákeverjük a margarint.

Piskóta
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • pici víz



A tojásoknak szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet majd keverés közben annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. A tojásfehérjét felverjük és hozzákeverjük a masszához, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt megpróbáljuk 3 részre vágni és megkenjük a krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése