2013. május 6., hétfő

Brüsszeli krémes


Gyermekkorom egyik kedvenc sütije…



Hozzávalók:

Kakaós tészta:

25 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg cukor
3 dkg kakaó
2 db egész tojás
Fél csomag sütőpor

Könnyű tésztává gyúrjuk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk és tepsi hátulján két lapot sütünk belőle.

Közepe:

4 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
6 evőkanál víz
Fél csomag sütőpor

A tojásoknak szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet majd keverés közben a vizet. A tojásfehérjét felverjük és hozzákeverjük a masszához, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.


Krém:

25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
3 evőkanál liszt
3 evőkanál búzadara

Kevés tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a maradék tejjel. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és a búzadarát. Lassú tűzőn, folyamatosan kevergetve sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt hozzá keverjük a margarint krémhez és megtöltjük a három lapot. 


Másnapra a kakaós tészta megpuhul, könnyen szeletelhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése