Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1 kávés kanál szódabikarbóna,
- 5 dkg margarin,
- 3 evőkanál méz,
- 40 dkg liszt,
Krém:
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 3 dl tej,
- 6 dkg búzadara,
A hozzávalókat egy mély tálba tesszük és összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk. Nyújtás közben lisztezzük mert kicsit ragad a tészta, tepsi hátán megsütjük a lapokat. Sütés közben figyelni kell mert hajlamos a tészta felpúposodni, a hólyagokat sütés közben villával kiszúrjuk és vissza nyomkodjuk. A tejből és a búzadarából krémet főzünk és hűlni hagyjuk, de gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg, közben a margarint, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt (langyos) darához adjuk.
Szépen egybe dolgozzuk.
Szépen egybe dolgozzuk.
A tészta lapokból az elsőt egy tálcára tesszük és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a következő tésztalapot és a krém másik felét majd az utolsó tésztalap is a helyére kerül. Letakarjuk, és egy napig pihentetjük, hogy megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése