2013. május 24., péntek

Sajtos pogi

Egyszerű pogácsa



  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 4 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • pici sajt



A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat és a margarint. A szobahőmérsékletű tejfölbe belekeverjük az élesztőt. Ha felfutott az élesztő a tejfölt hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát. Miután megkelt párszor hajtogatva kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.




Az összegyúrt tésztát 3 részre osztottam, az elsőt simán hagytam a másodikat mediterrán fűszerkeverékkel ízesítettem a harmadikat pedig paprikával jól összegyúrtam. Ezután egy órán keresztül kelni hagytam, majd a nyújtás és a szaggatás után vegyesen raktam a tetejükre, köménymagot, fokhagyma granulátumot, reszelt tormát, paprika, chili krémet, mustárt, bazsalikomot és így mentek a sütőbe. Nagyon jól néztek ki és változatos íz világot képviseltek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése