Hozzávalók (kb.80-100 db) :
- 70 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
Bevonat:
- 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
- 5 dkg margarin
Elkészítés
A tészta
hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és összegyúrjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 0,5cm. vastagra
nyújtjuk, majd 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a
közepére kb. 1 cm-es lyukat szúrunk. Előmelegített sütőben, (180 C-on) 15 perc
alatt megsütjük, amikor kezd színesedni vegyük ki.
A mázhoz valókat egy fedeles műanyag tálban a mikroba
tesszük melegíteni, kb. félpercenként megnézzük, megpróbáljuk elkeverni. Ha
felolvadt teljesen, belemártjuk a karikákat. A csoki pár perc alatt
megszilárdul. Ha túl meleg, híg a massza akkor magába szívhatja a keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése