2013. június 4., kedd

Vaníliás karika

Hozzávalók (kb.80-100 db) : 
  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
  • 25 dkg margarin 
  • 25 dkg cukor


Bevonat:
  • 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
  • 5 dkg margarin


Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és összegyúrjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 0,5cm. vastagra nyújtjuk, majd 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepére kb. 1 cm-es lyukat szúrunk. Előmelegített sütőben, (180 C-on) 15 perc alatt megsütjük, amikor kezd színesedni vegyük ki.





A mázhoz valókat egy fedeles műanyag tálban a mikroba tesszük melegíteni, kb. félpercenként megnézzük, megpróbáljuk elkeverni. Ha felolvadt teljesen, belemártjuk a karikákat. A csoki pár perc alatt megszilárdul. Ha túl meleg, híg a massza akkor magába szívhatja a keksz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése