2013. június 4., kedd

Banános rakott palacsinta

Kicsit átvariáltam a klasszikus rakott palacsintát.


Banános rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj

Töltelék: 
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 érett banán



A hozzávalókat fél órával sütés előtt csomómentesen összekeverjük, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Az állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan hígíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel. Szokásos módon kisütjük, lehetnek egy kicsit vastagabbak a palacsinták. A pudingport csomómentesen elkeverjük a cukorral és egy kis tejjel, majd felöntjük a maradék tejjel és addig főzzük amíg, be nem sűrűsödik. A banánt villával összenyomkodjuk majd a langyosra hűlt pudingba robotgéppel belekeverjük. Ezután egymásra rétegezzük a palacsintákat és a krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése