Már alig várom a málna és szeder szezont J
Epres rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl szódavíz
- 1 evőkanál olaj
Töltelék:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 30dkg eper
A palacsinta tészta hozzávalóit összekeverjük. Szokásos módon kisütjük. A pudingport csomómentesen elkeverjük a cukorral és egy kis tejjel, majd felöntjük a maradék tejjel és addig főzzük amíg, be nem sűrűsödik. A pudingot elfelezzük, és kihűtjük. Az epret felkockázzuk, és kézi mixerrel a fél adag pudinghoz keverjük. Ezután egymásra rétegezzük a palacsintákat, a vaníliás krémet és az epres krémet.
Kisméretű palacsintákat sütöttem ezért két torta lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése