2013. június 5., szerda

Epres rakott palacsinta

Már alig várom a málna és szeder szezont J


Epres rakott palacsinta

Hozzávalók:  
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj

Töltelék:
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 30dkg eper

A palacsinta tészta hozzávalóit összekeverjük. Szokásos módon kisütjük. A pudingport csomómentesen elkeverjük a cukorral és egy kis tejjel, majd felöntjük a maradék tejjel és addig főzzük amíg, be nem sűrűsödik. A pudingot elfelezzük, és kihűtjük. Az epret felkockázzuk, és kézi mixerrel a fél adag pudinghoz keverjük. Ezután egymásra rétegezzük a palacsintákat, a vaníliás krémet és az epres krémet.




Kisméretű palacsintákat sütöttem ezért két torta lett belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése