Hozzávalók:
Tészta:
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 15 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg margarin
Krém:
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál tej
Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. a sót, az élesztőt, a margarint, a cukrot, és a tojást, hozzáadjuk a liszthez, ezután simára gyúrjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A krémhez csomómentesen összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel. A tésztát feltekerjük és 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése