2013. július 29., hétfő

Kakaós csiga


Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin


Krém:

  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál tej


Elkészítés:


Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. a sót, az élesztőt, a margarint, a cukrot, és a tojást, hozzáadjuk a liszthez, ezután simára gyúrjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A krémhez csomómentesen összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel. A tésztát feltekerjük és 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. 15-20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése