2013. május 6., hétfő

Parfé


Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin


Elkészítés:

 Az étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és fóliával bélelt kistányérokra öntjük majd 10-15 percre fagyasztóba rakjuk. 

A tojást elkeverjük a cukorral és a tejjel majd kis lánkon folyamatosan kevergetve felfőzzük.  Kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk és hozzákeverjük a tojásos masszát. Fóliával kibélelünk egy tálat, felváltva belerétegezzük a csokoládé lapokat és a tejszínes krémet. Ha elkészült, akkor legalább egy éjszakára fagyasztóba tesszük.


A csokoládé helyett ízesíthetjük, dióval, mogyoróval, eper pürével, gesztenyepürével, chilivel és ezek kombinációival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése