Hozzávalók:
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 6 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítés:
Az étcsokoládét a
margarinnal felolvasztjuk és fóliával bélelt kistányérokra öntjük majd 10-15
percre fagyasztóba rakjuk.
A tojást elkeverjük a cukorral és a tejjel majd kis
lánkon folyamatosan kevergetve felfőzzük. Kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk és
hozzákeverjük a tojásos masszát. Fóliával kibélelünk egy tálat, felváltva
belerétegezzük a csokoládé lapokat és a tejszínes krémet. Ha elkészült, akkor
legalább egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
A csokoládé helyett ízesíthetjük, dióval, mogyoróval,
eper pürével, gesztenyepürével, chilivel és ezek kombinációival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése