Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 8 dkg búzadara
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 3 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 dl tej
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, lisztet,
és a kakaóport, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. 180
fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez az étkezési keményítőt a cukorral és a
vaníliás cukorral kevés hideg tejjel csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk
a maradék tejet és a kókuszreszeléket. Ezután állandó keverés mellett sűrűre
főzzük. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a kókuszos krémmel.
A csokoládét összetörjük, hozzáadjuk a margarint majd lefedett edénybe a mikroba
tesszük ½-1 percre, és ha megolvadt alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt bevonjuk
vele a torta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése