2013. május 1., szerda

Kókuszkrémes torta


Hozzávalók:

A tésztához: 
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 dl tej


A krémhez: 
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék


A mázhoz: 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj


Elkészítés:

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, lisztet, és a kakaóport, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez az étkezési keményítőt a cukorral és a vaníliás cukorral kevés hideg tejjel csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és a kókuszreszeléket. Ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a kókuszos krémmel.
A csokoládét összetörjük, hozzáadjuk a margarint majd lefedett edénybe a mikroba tesszük ½-1 percre, és ha megolvadt alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt bevonjuk vele a torta tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése