2013. október 29., kedd

Narancsos csokis- gesztenyés meggyes

Az öregem 60. szülinapjára gyártottam...:-)



Narancsos csokis:


Hozzávalók:


Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 sütőpor

Krém:
  • 6 dl tej
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 nagy narancs leve és reszelt héja

Elkészítjük a piskótát:
4 tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral és hozzákeverjük a lisztet a sütőport. Az étcsokoládét mikróban felolvasztjuk és a masszához keverjük. Egy másik tálban egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb. 40 perc alatt megsül. Sütés közben 15-20 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, és ha késznek tűnik a piskóta fogpiszkálóval kell ellenőrizni megsült-e a belseje is. Ha kihűlt kivágjuk belőle a kívánt formát.
Elkészítjük a krémet:
Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a narancs levét és héját. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűlt belekeverjük a margarint és már lehet is a piskótába tölteni.



Gesztenyés meggyes
Hozzávalók:


Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 sütőpor

Krém:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • magozott meggybefőtt ízlés szerint
Elkészítjük a piskótát:
Ugyanúgy mint az előzőt csak az étcsokoládét hagyjuk ki belőle.
Elkészítjük a krémet:

Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáöntjük a maradék tejet és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűlt belekeverjük a gesztenyepürét, és a margarint. Ketté osztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, és a tortába töltjük, a másik felével bevonjuk a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése