Narancsos csokis:
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
- 1 nagy narancs leve és reszelt héja
Elkészítjük
a piskótát:
4
tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral és hozzákeverjük a
lisztet a sütőport. Az étcsokoládét mikróban felolvasztjuk és
a masszához keverjük. Egy másik tálban egy csipet sóval keményre
verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a
masszába. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb. 40 perc alatt
megsül. Sütés közben 15-20 percig nem szabad kinyitni a
sütőajtót, és ha késznek tűnik a piskóta fogpiszkálóval kell
ellenőrizni megsült-e a belseje is. Ha kihűlt kivágjuk belőle a
kívánt formát.
Elkészítjük
a krémet:
Kevés
tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáadjuk a
maradék tejet, a cukrot, a narancs levét és héját. Addig főzzük amíg
be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűlt belekeverjük a margarint és már lehet
is a piskótába tölteni.
Gesztenyés
meggyes
Hozzávalók:Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 sütőpor
Krém:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg margarin
- 4 dl tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- magozott meggybefőtt ízlés szerint
Elkészítjük
a piskótát:
Ugyanúgy
mint az előzőt csak az étcsokoládét hagyjuk ki belőle.
Elkészítjük
a krémet:
Kevés
tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáöntjük a
maradék tejet és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Ha
langyosra hűlt belekeverjük a gesztenyepürét, és a margarint.
Ketté osztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a
lecsöpögtetett meggyet, és a tortába töltjük, a másik felével
bevonjuk a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése