2013. október 29., kedd

Spongya Bob torta


A bevonó receptje az alábbi oldalról származik:
http://kiskukta.blogspot.hu/2009/09/kakaos-barna-cukormassza-fondant.html


Cukormassza hozzávalói:
  • 1 ek zselatin
  • 6 ek víz
  • 1 ek margarin
  • 2 ek méz
  • porcukor, amennyit felvesz


Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre.


Porcukrozott munkalapon nyújtsuk ki, és már mehet is a tortára.


A Spongyabob tortához 1 adag sárga, 1 adag barna, és egy fél adag fehér massza került begyúrásra, a fehérből utólag színeztem zöldet.


A torta:

Piskótához:


Öntethez:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • rum aroma
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek kakaó


Krém:


  • 0,6 l tej
  • 2 vaníliás puding
  • 5 ek cukor
  • 10 dkg margarin


Kenéshez:
  • barack lekvár



A hozzávalókból a szokásos módon megsütjük a piskótát. Kivágjuk belőle a kívánt formát. Félbevágjuk a formát és megkenjük baracklekvárral. Az öntethez valókból szirupot főzünk és meglocsoljuk a maradék piskóta darabokat.

 Megfőzzük a vaníliás krémet és a felét rákenjük a tortára, rá rétegezzük a piskóta darabokat és a maradék krémet. Rátesszük a piskótát és cukormázzal bevonjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése