2013. október 29., kedd

Rízskoch


Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor

  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojás
  • 4-5 evőkanál cukor


Elkészítés:


Feltesszük a vizet, a rizst, és a tejet főni. Hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, és a cukrot. Mikor elkezd forrni, fedőt teszünk rá, és kis lángon puhára főzzük a rizst. Néha keverjük meg, nehogy leégjen! Amikor megpuhult a rizs fedő alatt hagyjuk kihűlni.

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a citromhéjjal, vaníliás cukorral kikeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

Amikor a tejberizs langyosra hűlt beletesszük a margarint, és hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Jó alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott tepsibe, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Barack lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése