Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 10 dkg cukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 citrom
Ízesítés ízlés szerint:
fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.
fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.
Elkészítés:
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd 2 cm széles
csíkokat vágunk belőle, majd a csíkot feltekerjük a sütőformára. Egy tálcára
kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Felső sütésen vagy grillen esetleg faszén fölött lassan
forgatva kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán.
Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése