2013. április 18., csütörtök

Csoki bomba



Hozzávalók:

1 piskóta tekercs

Töltelék a tekercshez:
  • 150 g margarin
  • 3 ek  cukor
  • 2 ek rum
  • 1 vaníliás puding
  • 3 dl tej

Csokikrém:
  • 3 tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 100g étcsokoládé
  • 15 g zselatin
  • 3 dl tejszín
  • rum




Miután megsütöttük a piskótatekercset J feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingot csomómentesre keverjük a cukorral és pár kanál tejjel. Hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és a rumot. Megvárjuk, amíg kihűl a krém és vastagon megtöltjük vele a piskótatekercset.  Feltekerjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a csoki krémet: a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, ízesítjük fahéjjal és kakaóval. Felrakjuk a tejet melegíteni, és hozzáadjuk a zselatint, ha felforrt a tej, levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokoládét, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a tojásos masszát és újra forrásig melegítjük a csokis krémet. Ha kihűlt a krém, de még nem kötött meg teljesen akkor óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. 


Kibélelünk egy nagy tálat fóliával, a piskótatekercset 1-2 cm vastagra felszeleteljük és körberakjuk vele a tálat (1-2 szeletet tegyünk félre a „tetejére” aljára ). Majd kanalazzuk bele a krémet és tegyük rá a maradék piskótatekercseket. Tegyük az bombát legalább 2 órára hűtőbe és tálaláskor egy nagy tányérra borítsuk ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése