Hozzávalók:
1 piskóta tekercs
Töltelék a tekercshez:
- 150 g margarin
- 3 ek cukor
- 2 ek rum
- 1 vaníliás puding
- 3 dl tej
Csokikrém:
- 3 tojássárgája
- 120 g cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 mk fahéj
- 2 ek kakaó
- 2,5 dl tej
- 100g étcsokoládé
- 15 g zselatin
- 3 dl tejszín
- rum
Miután megsütöttük a
piskótatekercset J
feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingot csomómentesre keverjük a
cukorral és pár kanál tejjel. Hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük, majd belekeverjük
a margarint és a rumot. Megvárjuk, amíg kihűl a krém és vastagon megtöltjük vele
a piskótatekercset. Feltekerjük és 1-2
órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a csoki krémet: a
tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, ízesítjük
fahéjjal és kakaóval. Felrakjuk a tejet melegíteni, és hozzáadjuk a zselatint,
ha felforrt a tej, levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokoládét, majd folyamatos
kevergetés közben hozzáadjuk a tojásos masszát és újra forrásig melegítjük a csokis
krémet. Ha kihűlt a krém, de még nem kötött meg teljesen akkor óvatosan
belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Kibélelünk egy nagy tálat fóliával, a
piskótatekercset 1-2 cm vastagra felszeleteljük és körberakjuk vele a tálat
(1-2 szeletet tegyünk félre a „tetejére” aljára ). Majd kanalazzuk bele a
krémet és tegyük rá a maradék piskótatekercseket. Tegyük az bombát legalább 2
órára hűtőbe és tálaláskor egy nagy tányérra borítsuk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése