Végre rájöttem a jénai tál fedelét mire lehet használni!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 90 g cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 tojás +1 tojássárgája (a tojásfehérje kell a kenéshez)
- kevés víz vagy tej
- 1 kg alma (többféle fajtát vegyesen használva a legfinomabb)
- Kevés cukor, ha savanyú az alma
- 1/2 citrom lereszelt héja
- Fahéj
Kenéshez:
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
1.A tésztához valókat jól összedolgozzuk és egy fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni..
2.A tésztát megfelezzük, az egyik felét lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 cm-es formát ki tudjunk bélelni vele.
3.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, fahéjat és a tésztával bélelt piteformába tesszük.
4.A tészta másik felét is kinyújtjuk, betakarjuk vele a pitét, a széleit összenyomkodjuk.
5.A tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőbe, 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése