2013. március 18., hétfő

Kókuszos kávétorta


Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • kevés tej


Kókuszos krém:


Kávé krém:
  • 1 vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 dl kávé
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin

Tetejére:
  • 1,5-2 dl tejszínhab

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze egy kis tejjel hígíthatjuk.  A Fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a lisztes masszába keverjük. 20-30 perc alatt készre sütjük.
A kókuszos krémhez a pudingport csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a maradéktejet, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz.  Még melegen belekeverjük a vajat, amikor elolvadt belekeverjük a kókuszreszeléket.
Elkészítjük a kávé krémet. A pudingport csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a kávét és a tejet, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz.  Még melegen belekeverjük a vajat és szép simára eldolgozzuk.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a kókuszos krémmel, rátesszük a piskóta felső részét. A tetejére rásimítjuk a kávékrémet és a felvert tejszínhabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése