Hozzávalók:
- Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- kevés tej
Kókuszos krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg margarin
Kávé krém:
- 1 vaníliás puding
- 5 evőkanál cukor
- 1 dl kávé
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 1,5-2 dl tejszínhab
A tojásokat szétválasztjuk. A
sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ha
nem áll össze egy kis tejjel hígíthatjuk.
A Fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a lisztes masszába
keverjük. 20-30 perc alatt készre sütjük.
A kókuszos krémhez a pudingport
csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a
maradéktejet, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz. Még melegen belekeverjük
a vajat, amikor elolvadt belekeverjük a kókuszreszeléket.
Elkészítjük a kávé krémet. A pudingport
csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a kávét és
a tejet, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz. Még melegen belekeverjük a
vajat és szép simára eldolgozzuk.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük
a kókuszos krémmel, rátesszük a piskóta felső részét. A tetejére rásimítjuk a
kávékrémet és a felvert tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése