2013. március 24., vasárnap

Gesztenyetorta

Hozzávalók:


Tészta:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • Fél csomag sütőpor


Töltelék:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • magozott meggybefőtt ízlés szerint


Felső rész:
  • 3-4 dl tejszínhab

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és elkeverjük. Ha nem áll össze egy kis tejjel hígíthatjuk. A Fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a lisztes masszába keverjük. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a krémet. A pudingport csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a maradék tejet, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz.  Langyosra hűtjük és belekeverjük a gesztenyepürét és alaposan eldolgozzuk. Ha egynemű lett a krém hozzáadjuk a meggyet, és már kanalazhatjuk is a krémet a tortára. A tetejét felvert tejszínhabbal borítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése