2013. március 13., szerda

Citromos kuglóf

Hozzávalók:
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk, kilisztezzük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, beletesszük a reszelt citrom héjat és levét. Hozzáadjuk a tojásokat és hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ha túl sűrű a massza kevés tejjel hígíthatjuk. Kuglófformába vagy kerek jénai üvegtálba öntjük és 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése