2013. március 24., vasárnap

Rumos diótorta

Hozzávalók:
Tészta: 
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor


Töltelék:

  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • rum ízlés szerint
  • kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a darált diót. Ha nem áll össze egy kis tejjel hígíthatjuk. A Fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a lisztes masszába keverjük. 30-40 perc alatt készre sütjük.

 A pudingport csomómentesre keverjük egy kis tejjel és a cukorral, majd felöntjük a maradék tejjel, beletesszük a darált diót, addig főzzük, amíg sűrű krém lesz. Rummal és citromhéjjal ízesíthetjük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése